Op een gourmet- en fondueschotel ontbreekt het niet: varkenshaas. Dit vleesdeel bevindt zich vlakbij de haaskarbonade. Dat zou een verklaring voor de naam kunnen zijn. Hoe dan ook, het is een stuk superzacht vlees. Met een opvallende vorm. De voorkant van de varkenshaas is namelijk dik en rond, de achterkant vrij smal. Voor het gemak snijdt de Keurslager er ook wel eens medaillons van. Dat zijn mooie gelijke stukjes, die maar kort gebakken hoeven worden.

Gebakken varkenshaasjes met asperges en tuinkruidenjus

Hoofdgerecht
Rund, Varken
Onbekend
Aardappelen, Groenten, Vlees
4 personen
Gemiddeld
40-60 minuten
Koken, Overig
Overig

Geroosterde varkenshaasmedaillons met kleurige groenten

Hoofdgerecht
Varken
Barbecue
Groenten, Vlees
4 personen
Gemiddeld
20-40 minuten
Blancheren, Grill/Barbecue
Overig

Varkenshaas met champignonroomsaus

Hoofdgerecht
Varken
Vlees
4 personen
20-40 minuten
Bakken
Nederlands

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  

    Worst 

     
  •  
  •