Een broodje hamburger, een echte klassieker. Heerlijk, mits goed bereid. Lekker brood, een goede burger, wat kaas, spek, sla en uien! Kijk eens naar het filmpje. Enthousiasme gegarandeerd!
6. Gebruik één testburger.
Wil je hem rauw, rozé of gaar gegrild? Met een testburger kun je in de gaten houden of de hamburger de gewenste gaarheid heeft.
7. Als je de hamburger gaat grillen, dan zal deze gaan opzwellen.
Dan krijg je een bollere burger. Dit kun je voorkomen door een kuiltje in het midden te maken van zo’n 4-5 cm rond en ½ cm diep. De hamburger zal dan mooi strak en gelijker van dikte blijven en minder snel opzwellen.
8. Ga tijdens het grillen niet op de burgers drukken of duwen.
Anders duw je de sappen uit het vlees, waardoor onnodig veel smaak verloren gaat.
9. Wil je een barbecuesaus gebruiken op je hamburger?
Smeer dit er dan op het laatste moment op. Ongeveer één minuut voordat je de burger van de barbecue af haalt. Dan heeft de saus nog de tijd om op te warmen en zal de suiker in de saus niet verbranden.
De Italianen die van nature dol zijn op lekker eten, hebben een groot voordeel: ze hebben veel vaker mooi weer! Ruim baan dus voor de Italiaanse buitenkeuken. Of het nu rosbief is of risotto: met de smaak en sfeer zit het wel goed. Dus steek de barbecue aan, pak het Italiaanse woordenboek erbij en... buon divertimento!