Eigenlijk zijn alle typen vlees geschikt voor een spies. Rund, varken, lam, kip... Kies vlees dat je lekker vindt en dat goed bij elkaar past qua garingstijd. Bij voorkeur iets dat snel klaar is.

“Kies voor smaken die elkaar aanvullen, en varieer naar eigen smaak.”

Het geheim van een perfect bereide spies zit hem in de keus van de ingrediënten, vertelt Keurslager Manfred Stiekema: “Alles wat je eraan rijgt, moet een gelijke garingstijd hebben. En natuurlijk goed bij elkaar smaken!”

Lees het artikel in Proef

“Kies voor smaken die elkaar aanvullen, en varieer naar eigen smaak.”

Creatief met spiesen!

Marineer stukjes varkenshaas en omwikkel ze met mager rookspek. Rijg ze aan een spies met lente-uitjes en cherrytomaatjes ertussen.

Voor een kleurrijke mixed-grillspies wissel je kipfilet, varkenshaas en biefstuk af met rode ui, paprika, courgette, lente-ui en broccoli.

Een feestelijke speklapspies maak je door speklapjes te marineren met mosterdmarinade en ze om een spies heen te vlechten.