Lamsrack

Zijn het spareribs? Nee het is lamsrack! Lamsvlees wordt in Nederland relatief weinig gegeten.
Tijd om daar verandering in te brengen, want het vlees is mals en smakelijk!

Lamscarré

Lamsrack is afkomstig van de rug van het lam. Het
vlees zit om de ribben en heeft een dekje van vet. In culinaire kringen heet de rack ook wel lamscarré.

Voor een mooie kleur op het rack, braad je het vlees even aan alvorens het in de oven te zetten. Bak het om en om op hoog vuur in een scheutje olie of klontje boter. Niet te lang, want garen doet het in de oven!

Knapperig bakken

Bacon wordt vooral gebruikt op brood in combinatie met bijvoorbeeld een gebakken ei, of op een hamburger. Bij het bakken wordt de bacon lekker krokant. Plakken of stukjes gebakken bacon zijn ook heerlijk op bijvoorbeeld pasta of in een lauwwarme salade. Bak de bacon op een laag vuur en draai het vlees af en toe om. Het vet smelt dan zachtjes weg, en dat maakt de bacon knapperig. Laat de bacon eventueel uitlekken op keukenpapier.

Spekjes als smaakmaker

Spekjes als smaakmaker

Uit het rugspek snijdt de slager spekblokjes of spekreepjes. Uitgebakken spekjes zijn lekker en handig als smaakmaker in veel verschillende soorten gerechten. Ze passen goed in stamppotten, maar je kunt ook je salade een stevige bite geven met spekjes.

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  

    Worst 

     
  •  
  •